Γιορτινή ατμόσφαιρα στο γραφείο


xristougenna-grafeio-386.jpg
Επειδή πολλοί από εμάς αναγκαζόμαστε να παίρνουμε πολλές ώρες στον εργασιακό μας χώρο. Καλό θα ήταν να τον στολίζουμε και να έχουμε μπροστά μας την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων. Ένα μικρό δεντράκι, λίγα φωτάκια, ένα χριστουγεννιάτικο κεράκι, μας τα υπενθυμίζουν και έχουμε ένα λόγο για να χαμογελάμε συχνότερα. 

Read More

Μαρμελάδα μήλου


jam-apple-386
Υλικά
4 κιλά μήλα
χυμός από 2 λεμόνια
6 κούπες του τσαγιού νερό
2 κ. κανέλλα
2 κιλά ζάχαρη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, μαζί με το νερό, το ένα κιλό ζάχαρη και το λεμόνι.
Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και την κανέλλα.
Τα αφήνουμε την μαρμελάδα να κρυώσει και είμαστε έτοιμοι να γεμίσουμε τα βάζα μας.

Read More

Τρώω το βράδυ και δεν παχαίνω!



woman-night-386
H αύξηση βάρους είναι θέμα ισοζυγίου μεταξύ των θερμίδων που τρώει κανείς και των θερμίδων που καίει κατά τη διάρκεια του 24ώρου. Έτσι, αν καίει περισσότερες από όσες καταναλώνει, δεν θα πάρει βάρος ακόμα κι αν τρώει το βράδυ.

Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωση ενός πλήρους γεύματος το βράδυ δεν οδηγεί σε αποθήκευση περισσότερου λίπους στο σώμα – αρκεί να μην είναι το μοναδικό γεύμα της ημέρας.

Read More

Κοτόπουλο κινέζικο


kineziko-kotopoulo-386
Υλικά για 4 άτομα 
1 κουταλιά λάδι
500 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένο σε λωρίδες
125 γρ. λάχανο, ψιλοκομμένο
125 γρ. φύτρες φασολιών
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες
2 μέτρια καρότα, κομμένα κατά μήκος σε μπαστουνάκια
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σάλτσα
2 κουταλάκια κορνφλάουρ
4 κουταλιές νερό
3 κουταλιές σόγια σως
Εκτέλεση 
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Αναμειγνύετε το κορνφλάουρ με το νερό, ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός και, στη συνέχεια, προσθέτετε τη σόγια σως και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη.
Ζεσταίνετε το λάδι σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρετε τις λωρίδες του κοτόπουλου. Δυναμώνετε τη φωτιά και τηγανίζετε για 3 με 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς απ' όλες τις πλευρές.
Αποσύρετε το τηγάνι απ' τη φωτιά και μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα, χρησιμοποιώντας τρυπητή κουτάλα. Το αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε ξανά το τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, να κάψει. Προσθέτετε τα λαχανικά και το σκόρδο, και τα σωτάρετε για 2 με 3 λεπτά, μέχρι ν' αρχίσει να μαλακώνει η πράσινη πιπεριά.
Ανακατεύετε λίγο τη σάλτσα και τη ρίχνετε στο τηγάνι. Δυναμώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να δέσει με τα λαχανικά.
Προσθέτετε το κοτόπουλο με τους χυμούς του και ανακατεύετε για 1 με 2 λεπτά, μέχρι ν' αναμειχθούν όλα ομοιόμορφα. Ρίχνετε λίγο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

Read More

Πώς το χρώμα των μαλλιών επηρεάζει τον οργανισμό;



Το χρώμα των μαλλιών μας είναι ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό και δίνει πολλές πληροφορίες για τον χαρακτήρα και το στιλ μας. Κι ενώ όλες περνούμε ατελείωτες ώρες για να αλλάξουμε το χρώμα στα μαλλιά μας, να τα μακρύνουμε, να τα κοντύνουμε ή να τους κάνουμε λαμπερές ανταύγειες, δεν γνωρίζουμε κάτι πολύ ενδιαφέρον: ότι το φυσικό χρώμα των μαλλιών μας είναι ένα πραγματικό βαρόμετρο υγείας και εκτός από τις γονιδιακές μας καταβολές, μπορεί ν' αποκαλύψει πάρα πολλά... για τα δυνατά σημεία του οργανισμού μας και σε ποιες ασθένειες είμαστε επιρρεπείς. Προσοχή! Μιλάμε για το φυσικό μας χρώμα, αν και λένε, ότι αν έχεις τα μαλλιά σου βαμμένα σε ένα συγκεκριμένο χρώμα για πολλά χρόνια έχεις την τάση να αποκτάς και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, άρα και τις επιρρέπειες. Για να δούμε λοιπόν!

Ξανθά μαλλιά
Όσες είχαν την τύχη να γεννηθούν με ξανθά μαλλιά, θα πρέπει να προσέχουν το μυικό τους σύστημα, καθώς οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι παρουσιάζουν γρηγορότερα μυικό εκφυλισμό σε σχέση με τους άλλους. Ένα ακόμα αδύνατο σημείο είναι η όραση, που πρέπει να ελέγχεται τακτικά. Διατροφή πλούσια σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, που περιέχονται στο λάχανο, το σπανάκι και τον αρακά θα βοηθήσει να ενδυναμώσετε αυτές τις αδυναμίες του οργανισμού σας. Μια κούπα πράσινα λαχανικά πρέπει να περιέχονται οπωσδήποτε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.
Ένα άλλο αδύνατο σημείο των ξανθών είναι η επιδερμίδα, που επειδή συνήθως είναι ανοιχτόχρωμη, έχει δηλαδή λιγότερη μελανίνη θέλει ιδιαίτερη φροντίδα στον ήλιο. Μην ξεχνάτε λοιπόν ποτέ το αντηλιακό σας, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες για να προστατεύσετε την ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα σας από τις βλαβερές ακτίνες UV.

Καστανά μαλλιά
Το καστανό χρώμα στα μαλλιά είναι το πιο διαδεδομένο στην χώρα μας. Οι καστανές ωστόσο παρουσιάζουν μεγαλύτερα ποσοστά στην απώλεια των μαλλιών τους με το πέρασμα των χρόνων. Αυτό πιθανόν συμβαίνει γιατί οι καστανές τρίχες είναι μεν πιο χοντρές και ανθεκτικές από τις ξανθές, οι θύλακες όμως είναι λιγότεροι.  Και εδώ η σωστή διατροφή είναι το κλειδί για να αποτρέψετε την τριχόπτωση. Η έλλειψη σιδήρου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό για την απώλεια των μαλλιών, γι΄αυτό φροντίστε να λαμβάνεται 18 mg σιδήρου καθημερινά. Μια κούπα πληγούρι από βρώμη θα σας δώσει τα κατάλληλα εφόδια για δυνατά μαλλιά.
Το καστανό χρώμα στα μαλλιά προέρχεται από το γεγονός ότι ο οργανισμός σας διαθέτει μεγάλες ποσότητες μελανίνης. Η μελανίνη αφ’ ενός σας προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, θεωρείται όμως υπεύθυνη για την επιρρέπεια στην εξάρτηση από την νικοτίνη. Η βιταμίνη C συντελεί στο να διατηρηθεί το συκώτι σας σε καλή κατάσταση, ώστε να μεταβολίζει όσο γίνεται γρηγορότερα την νικοτίνη (αν καπνίζετε). Μια κούπα πιπεριές φλωρίνης ή ένα μέτριο πορτοκάλι στο καθημερινό σας διαιτολόγιο θα σας εφοδιάσουν με τα 75 mg βιταμίνης C που χρειάζεστε. Βέβαια η καλύτερη προστασία είναι να μην βάλετε ποτέ τσιγάρο στο στόμα σας.

Κόκκινα μαλλιά
Το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά δημιουργείται από μια μετάλλαξη στο DNA στην οποία οφείλετε επίσης και η ανθεκτικότητα σε ορισμένα αναισθητικά όπως ή νοβοκαΐνη. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας μην απορήσετε που δεν σας «πιάνει» η νάρκωση. Οι κοκκινομάλλες χρειάζονται μέχρι και 20% περισσότερη νάρκωση σε σχέση με τις καστανές και τις ξανθές και αυτό είναι κάτι που πολλοί οδοντίατροι δεν το γνωρίζουν. Ενημερώστε λοιπόν τον οδοντίατρό σας, πριν αρχίσετε να χοροπηδάτε από πόνο στην καρέκλα του.
Μια πρόσφατη έρευνα του Harvard αποκάλυψε ότι όσοι έχουν κόκκινα μαλλιά παρουσιάζουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν την νόσο του Parkinson. Το φολικό οξύ θεωρείται ότι μπορεί να καθυστερήσει την εξέλιξη της νόσου γι’ αυτό μην παραλείπετε να λαμβάνετε 400 μικρογραμμάρια φολικού οξέος καθημερινά (περισσότερο αν είστε έγκυος). Ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα που περιέχει φολικό οξύ είναι μια καλή λύση.
Οι κοκκινομάλλες επίσης θεωρούνται φλογερές στον έρωτα (ή έτσι λέει ο μύθος). Το κόκκινο είναι συνδιασμένο με την φωτιά και  η φωτιά πάει παρέα με το παθος. Αν λοιπόν είστε μια φλογερή κοκκινομάλλα θα χρειαστείτε οπωσδήποτε έξτρα μέτρα αντισύλληψης.

Read More

Συμβουλές για τέλεια φρύδια


eyebrow-386
Δείτε πως μπορείτε να έχετε καλοσχηματισμένα φρύδια για εκτυφλωτικό βλέμμα. Διότι δεν αρκεί μόνο να φροντίζετε τις βλεφαρίδες σας για να έχετε σαγηνευτικά μάτια.
1. Ξεκινήστε με το βούρτσισμα των φρυδιών σας είτε με βουρτσάκι φρυδιών είτε με το δάχτυλό σας. Αν εξέχει κάποια τρίχα κατά πολύ μην διστάσετε να την ψαλιδίσετε ελαφρά ώστε το σχήμα να είναι ομοιόμορφο. Θυμηθείτε ότι η τρίχα που βρίσκεται πλησιέστερα προς τη μύτη τείνει να είναι η μεγαλύτερη.
2. Επιλέξτε ένα μολύβι φρυδιών που να ταιριάζει με την απόχρωση των μαλλιών σας. Το χρώμα δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σκούρο αλλά ούτε και πολύ ανοιχτό για εσάς. Συμπληρώστε το χρώμα όπου έχετε κενά στα φρύδια. Αν είναι αραιά μπορείτε να τους δώσετε ένταση με αυτό το βήμα ώστε να εμβαθύνετε το βλέμμα σας.
3. Μην βγάζετε τα φρύδια σας υπερβολικά. Δεν είναι ωραίο αισθητικά να έχετε γραμμές αντί για φρύδια πάνω από τα μάτια σας. Τα σχετικά παχιά -φυσικά- φρύδια, που βλέπουμε να έχουν τα μοντέλα στις πασαρέλες, είναι καλύτερα και από μάσκαρα.
4. Για να κοντρολάρετε τα φρύδια σας και να τους δώσετε την σωστή φορά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρύ gel.

Read More

Σούπα γευστική και οικονομική


Τα πρόχειρα οικογενειακά γεύματα συνήθως περιέχουν ένα πιάτο, ενώ στα πιο επίσημα δείπνα, καλείστε σαν καλή οικοδέσποινα να παρουσιάσετε πρώτο και κυρίως πιάτο. Στην περίπτωση του πρόχειρου γεύματος, μια σούπα φτιαγμένη από θρεπτικά συστατικά θα δώσει στα παιδιά αλλά και σε εσάς όλες τις απαραίτητες ουσίες για μια ισορροπημένη διατροφή. Την περίπτωση των επίσημων γευμάτων και πάλι η σούπα έρχεται να σας λύσει τα χέρια, προσφέροντάς την σαν πρώτο πιάτο, αφού είναι ένα ελαφρύ πιάτο που προετοιμάζει την γεύση των συνδαιτυμόνων για το επόμενο πιάτο.
Τα άριστης ποιότητας υλικά, που είναι στην εποχή τους μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για μια νοστιμότατη σούπα. Ακόμα όμως και η λύση των καταψυγμένων λαχανικών μπορεί να αποτελέσει μια λύση αν έχετε ξεμείνει από φρέσκα.
Το κλειδί για μια πεντανόστιμη σούπα είναι ο ζωμός. Αυτό είναι κάτι που ίσως χρειαστεί αρκετό χρόνο όμως το βράσιμο του κρέατος μπορεί να γίνει σε προηγούμενο χρόνο και να καταψυχθεί ώστε να το έχετε έτοιμο όποτε οι περιστάσεις απαιτούν μια νόστιμη σούπα.
Επιπλέον η σούπα αποτελεί ένα εξαιρετικά οικονομικό πιάτο αφού για την παρασκευή του δεν χρειάζεται να έχετε αγοράσει το ακριβότερο κρέας. Κομμάτια με κόκκαλο, φτερούγες κοτόπουλου ή ένα κοκκινόψαρο στην πραγματικότητα είναι καλύτερα από άπαχα κρέατα και ψάρια όταν μιλάμε για σούπες.


Προετοιμάστε γευστικούς ζωμούς
Ζωμός κότας. Βάλτε σε μια κατσαρόλα, στήθη, φτερούγες και κόκκαλα κοτόπουλου, 2 κρεμμύδια, 2 καρότα σε φέτες, σέλινο με τα φύλλα του, κολοκυθάκια ή άλλα λαχανικά εποχής και βράστε τα σε χαμηλή φωτιά.
Σουρώστε τον ζωμό και κρατήστε τον, αφού κρυώσει, στην κατάψυξη.
Όταν έρθει η ώρα για μια γευστική κοτόσουπα απλά προσθέστε του ρύζι ή κάποιο μικρό ζυμαρικό και αυγοκόψτε.
Ζωμός κρέατος. Ζητήστε από τον χασάπη να σας δώσει 2-3 κομμάτια με κόκκαλο από μοσχάρι, χοιρινό και αρνί ή κατσίκι.
Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο, 2 κουταλιές βούτυρο και τα κομμάτια κρέατος και ψήστε τα για 10 λεπτά γυρίζοντας τα κομμάτια τακτικά. Στη συνέχεια μεταφέρετε το κρέας σε κατσαρόλα, προσθέστε κρεμμύδια, καρότα, σέλινο και διάφορα άλλα λαχανικά και βράστε το σε σιγανή φωτιά.
Αφού το κρέας σκουρύνει, μπορείτε είτε να σουρώσετε το ζωμό και να τον καταψύξετε ή να λιώσετε τα λαχανικά στο μπλέντερ φτιάχνοντας μια θρεπτική βελουτέ σούπα.
 Ζωμός λαχανικών. Βάλτε σε κατσαρόλα διάφορα λαχανικά εποχής, καλύψτε τα με νερό και βράστε τα μέχρι ο όγκος του νερού να μειωθεί περίπου κατά 1/3. Και εδώ μπορείτε να σουρώσετε το ζωμό και να τον κρατήσετε για να τον προσθέσετε σε άλλα φαγητά ή να λιώσετε τα λαχανικά και να σερβίρετε αμέσως.

Ελαφριές βελουτέ σούπες
Οι βελουτέ σούπες γίνονται συνήθως με τρεις τρόπους: είτε προσθέτοντας φρέσκο βούτυρο, είτε δένοντας τον ζωμό με αλεύρι ή κορνφλάουρ, είτε προσθέτοντας κρέμα γάλακτος για λευκές βελουτέ.
Αν δεν θέλετε να επιβαρύνετε το πιάτο σας με τις έξτρα θερμίδες του βουτύρου, του αλευριού ή της κρέμας γάλακτος, μπορείτε να φτιάξετε νοστιμότατες και ελαφριές βελουτέ κάνοντας το εξής:
Σε βαθύ τηγάνι, βάλτε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρετε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέστε διάφορα λαχανικά ψιλοκομμένα και καλύψτε το τηγάνι με καπάκι αφήνοντάς τα να βράσουν στο ζουμί τους και να μαλακώσουν. Στη συνέχεια λιώστε τα σωταρισμένα υλικά στο μπλέντερ, προσθέστε τα σε οποιονδήποτε ζωμό και σιγοβράστε τον μέχρι να γίνει μια πηχτή βελουτέ σούπα.

Read More

Tip για το γιορτινό τραπέζι


table-386
Φέτος στο γιορτινό σας τραπέζι εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας. Τοποθετήστε τα καρτελάκια με τα ονόματα τους σε χριστουγεννιάτικες μπάλες (που σας περισέψανε από τον στολισμό του δέντρου) μπροστά από κάθε πιάτο. Μια απλή, εύκολη αλλά ιδιαίτερη λύση.

Read More

Συμβουλές για την τριχόπτωση


trixoptosi-386
Αν αντιμετωπίζετε τριχόπτωση μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές προκειμένου να περιορίσετε το φαινόμενο και να δυναμώσετε το τριχωτό της κεφαλής σας:

- Λούστε τα μαλλιά σας με κρύο νερό και τρίψτε το τριχωτό της κεφαλής με τα δάχτυλά σας
- Εφαρμόστε γάλα καρύδας στο τριχωτό της κεφαλής και κάντε μασάζ στις ρίζες
- Αποφύγετε να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι υγρά
- Τρώτε μια χούφτα λευκό σουσάμι κάθε πρωί. Περιέχει 1.200 mg. ασβέστιο και μαγνήσιο που μειώνουν την τριχόπτωση
- Ανακατάψτε μέλι με κρόκο αυγού και εφαρμόστε το στα μαλλιά σας για 10-15 λεπτά πριν το λούσιμο
- Μην τρίβετε τα μαλλιά σας δυνατά με την πετσέτα
- Προτιμήστε τα σαμπουάν για παιδιά που έχουν πιο απαλά συστατικά και μην τα λούζετε συχνά.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB