Τορτίγια με λαχανικά και κοτόπουλο



Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 καρότο σε κύβους
1 κούπα τριμμένο τσένταρ
Λίγο ελαιόλαδο
Ταμπάσκο
Μαϊντανό
Αλάτι
 1 φιλέτο κοτόπουλο βρασμένο
4 πίτες για τορτίγια
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
1 κούπα καλαμπόκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

 Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι ρίχνουμε όλα τα λαχανικά της συνταγής μας μαζί με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το ταμπάσκο και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Ανοίγουμε τις τορτίγιες και βάζουμε γέμιση στο κέντρο και διπλώνουμε σε ρολό.

Τοποθετούμε σε πυρέξ , πασπαλίζουμε με μπόλικο τσένταρ και το βάζουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί.

Read More

Το μακιγιάζ για Φθινόπωρο-Χειμώνα 2012


Τα κόκκινα χείλια παραμένουν για άλλη μια χρονιά η πιο χαρακτηριστική τάση για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2012, συνιστώντας ένα κομψό gothic look.

Υιοθετήστε το επιλέγοντας την απόχρωση του κόκκινου που σας ταιριάζει και συνδυάστε το απλά με έντονη μαύρη μάσκαρα, αφήνοντας τα μάτια φυσικά. Χωρίς να σας τρομάζει, χρησιμοποιήστε το ίδιο κραγιόν για να δώσετε χρώμα στα μάγουλα, απλώνοντας ελαφρά με τα δάχτυλα σας, σαν να βάζατε ρουζ σε κρεμώδη μορφή.

Σε κάθε περίπτωση, σιγουρευτείτε οτι το υπόλοιπο δέρμα είναι αψεγάδιαστο, χρησιμοποιώντας μια καλή βάση, γιατί το κόκκινο χρώμα έχει την τάση να τονίζει οποιαδήποτε ατέλεια υπάρχει.

Αν πάλι προτιμάτε να τονίσετε τα μάτια, οι τάσεις για αυτό το Φθινόπωρο-Χειμώνα είναι πολλές και εντυπωσιακές όπως τα πολύχρωμα μεταλλικά smokey eyes και οι έντονες γραμμές eyeliner.

Κλασσικό αλλά διαχρονικό είναι τα μονόχρωμα smokey eyes σε αποχρώσεις του καφέ ενώ αν προτιμάτε κάτι πιο έντονο, τολμήστε αποχρώσεις του μαύρου, ανθρακί και μπλε σκούρο. Φέτος δεν πρέπει να προσπαθήσετε καθόλου για το τέλειο, μιας και η τάση στα μάτια είναι να φαίνεται ότι το μακιγιάζ είναι «φορεμένο» για πολλές ώρες, δημιουργώντας έτσι ένα επιμελώς ατημέλητο look.

Για να πετύχετε αυτό το look, προτιμήστε σκιές σε μορφή κρέμας, που σβήνονται και απλώνονται εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χρειάζονται πινέλο. Για το smokey eye θυμηθείτε ότι πρέπει να έχετε το πιο έντονο χρώμα στη βάση του βλεφάρου το οποίο θα σβήνει σταδιακά προς το κόκκαλο.

Το μακιγιάζ αυτή την σεζόν ευνοεί ιδιαίτερα της λευκές επιδερμίδες, αφού μια από τις βασικές τάσεις είναι τα έντονα κόκκινα-ροζ μάγουλα. Είναι ένα look που προσδίδει μια κοριτσίστικη και αγνή όψη και μπορεί να επιτευχθεί εύκολα.

Για να το πετύχετε προτιμήστε χρώματα του ροδακινί και του ροζ, με ρουζ σε μορφή κρέμας για πιο φυσικό αποτέλεσμα, το οποίο θα εφαρμόσετε και στα χείλια!

Read More

Ρύζι κινέζικο με λαχανικά


chinese-rice-386

Υλικά για 4 άτομα
3 κουτ. της σούπας σπορέλαιο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λωρίδες
1 καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια
1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι από κονσέρβα
3 κουτ. της σούπας soya sauce
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
2 κουτ. της σούπας σχοινόπρασο
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το νερό σε μια κατσαρόλα και όταν πάρει βράση, το αλατίζετε και ρίχνετε το ρύζι πλυμένο. Ανακατεύετε και το αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μισομαγειρευτεί. Το στραγγίζετε και το αφήνετε στην άκρη.
Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό σκεύος ή γουόκ, και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τα καλαμποκάκια και τα καρότα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Προσθέτετε το μισοβρασμένο ρύζι, τη σόγια σος και τον ζωμό του κοτόπουλου, καυτό. Αλατοπιπερώνετε κατά τη γεύση σας και αφήνετε το φαγητό να βρά¬σει, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και τα λαχανικά, χωρίς να λασπώσουν.
Προς το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτετε το σχοινόπρασο (chives) ψιλοκομμένο, ανακατεύετε και κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά.
Σερβίρετε το ρύζι ζεστό ή χλιαρό, σε πιάτα.

Read More

Ποια είναι η διάρκεια ζωής των καλλυντικών;


kallintika-386

Διαβάστε και μάθετε ποια είναι η σύνηθες διάρκεια ζωής των καλλυντικών έτσι ώστε να μην χρησιμοποιείται για μεγάλα διαστήματα τα προϊόντα της προσωπικής σας φροντίδας που σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιθανόν να προκαλέσουν βλάβες στην επιδερμίδα σας.
Μάσκαρα: 3-6 µήνες.
Υγρό αϊλάνερ: 6 µήνες.
Μολύβι µατιών: 18-24 µήνες
Σκιά σε πούδρα: 24 µήνες
Κρεµώδης σκιά: 6 µήνες.
Κραγιόν & γκλος: 24 µήνες.
Μολύβι χειλιών: 18-24 µήνες.
Μέικ-απ σε πούδρα: 24 µήνες.
Κονσίλερ: 24 µήνες.
Πούδρα: 24 µήνες.
Ρουζ: 24 µήνες.
Κρεµώδες ρουζ: 18-24 µήνες.
Αντηλιακό: 24 µήνες σε περιπτωση που δεν ανοιχτεί
Βερνίκι: 12-24 µήνες σε φυσιολογική θερμοκρασία δωματίου
Κρέµες: 6 µήνες ή 12 µήνες αν έχει αντλία.

Read More

Παγωτό γιαούρτι

Frozen-Yogurt-386




Υλικά
500 γρ. γιαούρτι πλήρες
250 γρ. ζάχαρη
2-3 βανίλιες

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να λειώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ή το βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε 2 ώρες περίπου το ανακατεύουμε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για 4 με 5 φορές.
Σερβίρετέ το με φρούτα της επιλογής σας και καλή σας όρεξη!

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB