Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Τρόποι μαγειρέματος που σας ταιριάζουν


Όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά ή να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να προσέχουμε ποιες τροφές καταναλώνουμε. Συνήθως όμως, δεν δίνουμε την πρέπουσα προσοχή στο μαγείρεμα το φαγητού μας, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Ως γνωστόν, κάποια λαχανικά χάνουν τις βιταμίνες τους και άλλα θρεπτικά συστατικά τους κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Παρ’όλα αυτά, υπάρχουν και κάποια άλλα λαχανικά τα οποία απελευθερώνουν τα θρεπτικά τους συστατικά μέσω του μαγειρέματος. Γι αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε το σωστό τρόπο μαγειρέματος.
Βράσιμο: Ένας εύκολος και υγιεινός τρόπος για να μαγειρέψετε το φαγητό σας. Αν όμως βράζετε το φαγητό σας σε υψηλή θερμοκρασία είναι πιθανόν να «εξατμιστούν» κάποιες βιταμίνες και να χαθεί μέχρι και το 60% των μετάλλων του(ειδικά στα λαχανικά). Το βράσιμο όμως ευνοεί κάποιες τροφές όπως, το καρότο, τα κολοκυθάκια και το μπρόκολο.
Ατμός: Ένας από τους καλυτέρους τρόπους να μαγειρέψεις ψάρια και λαχανικά, αφού μαγειρεύονται με τους χυμούς τους, διατηρώντας όλα τα θρεπτικά συστατικά τους.
Στο grill: Ένας επίσης σωστός τρόπος για να μη χάνονται τα θρεπτικά συστατικά από το φαγητό σας, χωρίς όμως να «θυσιάζεται» η γεύση του. Ιδανικό για κρέατα και ψάρια. Παρ’όλα αυτά και το μαγείρεμα στο grill δεν πρέπει να γίνεται σε συστηματική βάση, καθώς η συχνή κατανάλωση καλοψημένου κρέατος μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του παγκρέατος, λόγω της απελευθέρωσης τοξίνων.
Στο τηγάνι:  Ένας όχι και τόσο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος. Αλλά άμα σας αρέσουν τα φαγητά στο τηγάνι, καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε λίγο λάδι και κατά προτίμηση ελαιόλαδο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB